Bejelentkezés


 • Főoldal
 • Rólunk
 • Média
 • Helyszinek
 • Tánctanárok
 • Kapcsolat
 • Regisztráció
 • Eredmények
 • Partnerek
 • Tánctábor
 • Üzenőfal
 • ENERGIAITAL
 • JML SHOP
 • ÓRAREND
 • BAD BOYZ
 • ZENEVÁGÁS
 • GRAFIKA
 • SZALAGAVATÓ

"... Ne hagyd ki a táncot az életedből , hogy az életed a tánc lehessen ... "

Pontosan a XXI. század első évében alakult meg a Jamland Hip-Hop Tánciskola !

Két fiatal ember fejéből pattant ki az ötlet , hogy hozzunk létre egy emberközpontú tánciskolát , ahol nem a pénz , az üzlet van előtérben , hanem a tánc , a mozgás szeretete és az emberi kapcsolatok .
– És mitől lenne több ez már induláskor mint a többi ? – merült fel a kérdés .
Mert mi leszünk az első kizárólag hip-hoppal foglalkozó csapat Magyarországon ! 
  

A Jamland Tánciskola alapítói : Anda "Mady" László és Soós "tHüdő" Sándor

Sokan legyintettek , hogy nincs a hip-hop-ban annyi , hogy csak azt tanítsunk , tiszavirág életű lesz az egész .
Akik nevettek már sehol sincsenek , mi pedig azóta is évről évre jobban és boldogabban , hiszen aki itt tanít vagy tanul , az a hobbiját és az álmait valósítja meg , ez keveseknek sikerül a mai világban … is .
A hip-hop-ról meg csak annyit a hitetleneknek , hogy kapcsold be a tv-t , menj el egy versenyre , nézz meg egy divatbemutatót , videó-klipet , szalagavatót és mindenhol a hip-hop köszön vissza !
 

Na de nézzük a Jamland rövid történetét :

  2001-ben Soós Sándor és Anda László rövid tervezgetés után beleugrott az ismeretlenbe és energiákkal feltöltve , ragyogó szemmel indult el azon az úton ami a mostani Jamland Tánciskolához vezetett .

A történet csak úgy teljes , ha megemlítünk még 6 embert akik sokat segítettek a kezdetekkor , de útjaink azóta már más irányba vezetnek . Bartha Tibor , az akkori Shokk ruhacég vezetője , anyagilag támogatta a Jamlandet , nélküle talán nem tudtunk volna ilyen „simán” belecsapni az önálló életbe , azóta sem tudtuk neki rendesen meghálálni a támogatást , de egy Jamlandes nem felejt és itt is köszönjük neki .

Velünk volt az első hónapokban Rolee és a Hajdú testvérek akikkel hamar szakítottunk  , mert más elképzeléseink voltak a tánciskola irányelveit tekintve . Ők vezették a nyíregyházi JML stúdiót és eltávolításukkal sajnos barátokat is veszítettünk , de hamar megtanultuk , hogy a barátság és az üzlet nem ugyan az , áldoztunk később ennél sokkal többet a Jamland oltárán …

Nagy szerepe volt még gyakorlati és spirituális értelemben két embernek a Jamland első éveiben . Pethő Viktória európa és világbajnok oktatónk a szombathelyi tánciskolánkat vezette sokáig és az első tánckarunk aktív tagja volt , egy fantasztikus személyiség és táncos , azt hiszem sokan sokat kaptunk tőle . Azóta Sárváron tanít önállóan és az élet őt is más felé sodorta …

Végül , de semmi esetre sem utolsó sorban , egy jó barátunk – Szamosi Gábor – Béka , aktív tagja volt az alapításnak és a kezdeti oktatásoknak is , de milyen az élet , pont amikor már tánc-technikailag is magasabb szintre emelkedett , a sorsvonala az Amerikai Egyesült Államokba vezette , ahol boldogan él azóta is …

Nos mindent összevetve kemény első évünk volt (2001-2002) , hiszen a táncoktatással tisztában voltunk , kapcsolataink voltak már , de az üzletről mit sem tudtunk . Jó páran átvertek , becsaptak , de nyeltünk nagyot nevettünk és soha többet nem léptünk 2x ugyanabba a csapdába . Persze sok jó dolgot is adott az élet , megnyitottuk az első franchise stúdiónkat az első saját nevelésű tanárunkkal , Vecsésen , Murányi Laca vezetésével . Őt követte közvetlenül Varga mÁgica és a pestszentlőrinci stúdió . Mindkét stúdió vezető a mai napig is oktat és már a következő generációt tanítják a tánc rejtelmeire . Laca tanárrá válásával sajnos elhagyott egy másik remek táncos , mert tudni kell , hogy mindketten Vecsésen akartak tanítani és a jó barátságból ellentét született , így vált ki a Jamland soraiból Alexa Krisztián és megalapította a saját „új világát” . A parázs azóta kihűlt és ha már nem is lesznek olyan jó barátok mint régen , jól megférünk egymás mellett , a Krisztiánra büszkék vagyunk , hiszen egy kicsit a mi gyerekünk és a kapcsolatot azóta is tartjuk .

Streetbounce !

Ez volt a neve az első generációs tánckarunk versenycsapatának ! Akkor még nem voltunk egyesület és , hogy egy hivatalos nagy versenyen elinduljunk amit nemzetközi szinten is jegyeznek , ahhoz egy kiskaput kellet megnyitnunk : névleg csatlakoztunk egy vidéki erdei iskolához és az ő védjegyük alatt megnyertük az országos bajnokságot , a világbajnokságon pedig a 2. helyig meneteltünk . Azért ez elsőre nem rossz ugye ? Az OB-n és a VB-n is nagy csatát vívtunk Vincze Csabi barátom szombathelyi Westside csapatával , az OB-t mi vittük , a VB-t ők , a tisztelet azóta is kölcsönös , fantasztikusan tehetséges és ambiciózus táncos .

Streetbounce tagjai :
Anda László , Murányi László , Rácz Béla , Wátz László , Horváth Richárd , Tran Duch Anh , Varga Ágnes , Kertész Katalin , Bakos Melinda , Tanács Anita , Nemes Gabriella , Olasheinde Nóra és spirituális vezetőként Soós Sándor . (ha valakit kihagytam volna írjon rám)

Gálashow :

Rögtön az első évben átláttuk , hogy egy tánciskola egyik fontos mérvadója , hogy vajon képes-e rendezni egy gála műsort és ha igen akkor az milyen színvonalú . Annyira rápörögtünk , hogy nem tudtunk várni júniusig , hanem már karácsonykor bemutatót szerveztünk az Erzsébetligeti Színházban és büszkén mondhatom nem kis sikerrel . Addig egyetlen tánciskolában volt Pesten karácsonyi gála és az is összesen egyszer az évek folyamán , azóta már hagyomány (legalábbis nálunk) , hogy minden évben 2 gálát rendezünk ; egyet karácsonykor és egyet júniusban – évzárásként . Mindkét bemutatónkon fellép az összes tanítványunk egy egész estés produkció keretében , a miniktől a nagyokig , a kezdőktől a profikig , ezáltal a szülők felé is egy referenciát adva , hogy mit is tanulnak nálunk a gyerekek , fiatalok . Mondhatom , hogy az évek alatt nagyon sokat fejlődtünk , minden évzáró egy , egy mérföldkő , az új ötletek megvalósításához , látványelemek kipróbálásához , új stílusok bemutatásához és itt mutatjuk be a versenyprodukciókat is a nagyközönségnek . Volt már a gálán divatbemutató , gyertya-show , tűzi-játél , hóesés , megemlékezés , jacko életmű összefoglalás , mini koncert , projectoros kivetítés , megannyi humoros meglepetés , sírás és öröm egyaránt . Álljon itt egy pár név – a teljesség igénye nélkül - akik sztárvendégként produkcióikkal vagy személyükkel emelték az est minőségét : Sub Bass Monster , Outlaw Style , L.I.V , Benedekfy Gábor - B.G. , Várkúti Zsolt – Chili Bianko , Béres Attila – Atka , Papajo , Olter Wanda , Czabán Gábor – Revolution , 2step Tánciskola , Sermaul Cintia , Dynamite , Batka Ignác Barna – Igni , L.L.Junior , Kelemen Kati . 

  

Tanárok , Stúdiók :

Ahogy az évek teltek mi is egyre rutinosabbá váltunk , megtanultunk tánciskolát vezetni , szép lassan kialakultak a kikből lehetnek tanárok , kiben van meg a tehetség és a szorgalom párosítása , kellő pedagógiával megfűszerezve .
Büszkén mondhatjuk , hogy a tanáraink akik a mai napig nálunk tanítanak , megérettek a feladatra és mind emberileg mind szakmailag tartanak valahova és érdemesnek találtattak , hogy egy akkora felelőséget adjunk a kezükbe , mint egy stúdió vezetése .

Az évek alatt nyitottunk jó pár stúdiót és 90%-ban ma is működnek , minden héten intenzíven próbálják az adott kerület táncra éhes fiataljait „jól lakatni” a legújabb technikákkal , de persze vannak olyan kerületek , helyszínek , ahol nem klappol minden , ezektől a helyekről időközben elköltözünk és újakat alapítottunk .

Táncverseny és Egyesület :

Amint mi komolyodtunk , úgy komolyodott az iskola is , tanítottunk , de tanultunk is folyamatosan , a jó emberektől jó dolgokat , a rosszaktól pedig tanulságot , mindkettő kellett , hiszen árnyék sincs fény nélkül . Aztán eljött az idő , hogy megrendezzük a saját Jamland Versenyünket 2007-ben . Az ötletadásban nagy szerepe volt Johnsonnak , egy kiváló táncos-koreográfusnak , akivel közösen összehoztuk az első – és azóta egyetlen – Jamland Hip-Hop táncversenyt . Remek hangulatban zajlott le , független bírói pontozással a nagyon szoros verseny 6 kategóriában , Mátyásföldön .

Ez volt az utolsó pont , hogy az elhatározás tettek kövessék és megalapítottuk a saját egyesületünket , hiszen a tanáraink bebizonyították , hogy képesek versenyképes koreográfiákat a színpadra állítani és a diákjaink bebizonyították , hogy megérdemlik a magasabb szintű versenyzést !
A Jamland Hip-Hop Táncsport Egyesület (JML TSE) olyan táncosok és táncbarátok alapították, akik mindannyian hasonló meggyőződéssel és értékrenddel vallják, hogy a hazai modern tánc fejlődéséért, különösen annak elterjesztéséért sokat kell tenni Magyarországon. További célja magyar és nemzetközi  táncversenyeken való részvétel, illetőleg ilyen versenyek szervezése .
 

Az egyesületünk alapító tagjai :

Soós Sándor – elnök , Anda László – elnökségi tag , Kertész Katalin , Szőke Rita , Varga Ágnes , Varga Judit , Murányi László , Bakos Melinda , Fekete Zsolt , Sermaul Cintia és Czank Gábor.

Egyesületünk legtehetségesebb diákjai azóta is képviselnek minket az országos és világbajnokságokon , rájuk eredményektől függetlenül büszkék vagyunk !

Tánctábor :

Mindenképpen beszélnem kell a Summerjamland-ről ! Már az első évben megrendeztük a Nyári Hip-Hop Tánctáborunkat és egy pihenő év kihagyásával azóta is mindig ezt tesszük . A nyár elején , közepén vagy a végén fogjuk a kis tánc-cipőinket és elhúzunk a füstös nagyvárosból , hogy a gyönyörű Magyarország valamelyik vidéki területén egy hétig felzavarjuk az állóvizet és táncoljunk kifulladásig . Évekig Mezőkövesden a Zsóryban nyaraltunk és biztos , hogy soxor vissza fogunk még térni oda , de egy pár éve kitaláltuk , hogy minden évben más helyszínt próbálunk ki , szóval , Somogydöröcske , Balatonszemes már a szárnyai alá vett , de nem állunk meg , jövőre ismét új helyszínen táncolunk , bulizunk , nevetünk , tanulunk és nyaralunk mindazokkal akik szeretnének velünk jönni. :)

 

Sok mindent írhatnék még és biztos , hogy fogok is , hiszen ez még csak egy történet kezdete , az elmúlt pár év csak egy mérföldkő volt a hosszú úton és egyesületünk , iskolánk , tanáraink folyamatosan fejlődik , fejlődnek , tanulnak , tanítanak , új kihívások és feladatok elé néznek , nézünk !

A tánc boldoggá tesz minket nap mint nap és egy boldog közösségtől csak pozitív energiát kaphatsz ! Ezek az energiák mozgatnak mindenkit , feltöltenek naprakészen és az élet az ilyen embereknek mint mi vagyunk sokkal szebb , hiszen mondhatjuk , hogy végig táncoljuk az életünket

… az utolsó tánc pedig még nagyon messze van …

Thüdő 2009