Bejelentkezés


 • Főoldal
 • Rólunk
 • Média
 • Helyszinek
 • Tánctanárok
 • Kapcsolat
 • Regisztráció
 • Eredmények
 • Partnerek
 • Tánctábor
 • Üzenőfal
 • ENERGIAITAL
 • JML SHOP
 • ÓRAREND
 • BAD BOYZ
 • ZENEVÁGÁS
 • GRAFIKA
 • SZALAGAVATÓ

...Sok tánciskola honlapján látható ilyen oldal és sokan szépen ki is töltik !
Megmondom őszintén amikor terveztem a honlapunkat , úgy gondoltam , hogy nekünk is szükség van ilyenre , de nem a forma klasszikus kivitelében , hanem kicsit másképp ..


Egyesületünk , Tánciskolánk diákjai , tavasszal heti szinten vesznek részt kisebb és országos táncversenyeken . Nem vagyunk az a nagy versenyző egyesület mint sok - számunkra is elismert - vidéki csapat , de igen vannak tanáraink akik heti rendszerességgel viszik a legjobbakat és bizony néha nem is azt az üzenetet kapom , hogy ki hányadik lett , hanem , hogy hány darab aranyat és ezüstöt hoztunk el .

 Fontosak a versenyek , azoknak akiknek fontos a verseny és akik versenyeznek és versenyeztetnek nálunk is igen fontosak !
A legtöbb versenyszámot Szőke Rita , Aradi Bernadett , Varga Ágnes és Murányi László indította az elmúlt években és hoztak haza szép számmal gyönyörű érmeket . Én nem szeretnék unalmas statisztikákba bonyolódni , felsorolás szerűen , hiszen ugyan olyan fontos lehet a táncos-versenyző számára egy Kelemen Kati Táncverseny mint egy MTMSZ által szervezett bajnokság !

Mi büszkék vagyunk azokra akik a Starlight Start Kupán 1. lettek és azokra is akik az IDO-n 5. !
A felsorolás ráadásul nem is lenne teljes , hiszen ennyi év adatait már csak azért sem lehet összegyűjteni , mert van aki már nem itt tanít és az eredményeit amit elért Jamland név alatt , most egy másik tánciskola neve alatt csillogtatja (enye-benye) !

Szóval én a száraz statisztika helyett rövid leírásban fogalmaznám meg a gondolataimat a versenyekről , szép-Magyarországon , jelen pillanatban !
 
Elsőként el kell , hogy mondjam a Jamland Táncsport Egyesület a versenyzéskor mindig egy fontos alapelvet tart szem előtt :
A versenyeken , más egyesületek , tánciskolák által indított produkciókat és csapatokat , mi nem ellenfélnek , hanem VERSENYTÁRSNAK tartjuk . Versenyezni pedig a legjobbak mennek , tehát mindenkinek kijár a tisztelet !

Sokan mondhatják sok Jamland csapatra , hogy : hangosak , nagyszájúak és mindig jó kedvűek ! 
Ez így van , nem vagyunk nyuszik és a sarokban meghúzódó semmiségek , mi mindig tiszta szívből szurkolunk a csapatainknak , de mindig tiszteljük a versenytársakat és ami jobb az jobb , elismerésünk őszinte !

Sok táncosnak egy idő után fontossá válhat , hogy megméretesse magát egy számára kívülálló csapat ellen és idegen zsűrivel . Az iskola vezetősége azért alapított anno egyesületet is , hogy diákjaink ne csak nevenincs , sehol nem jegyzett (de igen népszerű) versenyeken indulhassanak , hanem hivatalosan jegyzett szövetségek által szervezett , minőség zsűrivel (nem celebekkel) telepakol zsűri előtt táncolhasson , országos vagy világbajnoki címekért !

Tehát ha itt táncolsz , lehetőséged van arra , hogy akár egész magas szintre is eljuss a hip-hop tánc területein !

A Jamland fennállása óta egyszer szerveztünk saját tánciskolán belüli versenyt , ami igen jó hangulatban telt és nagy sírás - nevetéssel zárult , de nem igazán tervezünk a közeljövőben saját versenyt szervezni , több okból :

- elsőként is , vannak akik ehhez jobban értenek (még :D)

- másrészt EGY iskolán belül versenyeztetni , nem igazán reális eredményekhez vezet , mert lehet aki ott első , az még egy nyílt versenyen az utolsó , s közben azt hiszi , hogy világbajnok . nem gyerekek el ; kell menni nemzetközi versenyre és ott kiderül , hogy ki a klassz .

Az én személyes véleményem viszont az a magyarországi hip-hop táncversenyekről , hogy még EGYIK SEM az ami igazán kell ! Sok a jó verseny , sok a tréfás is , sok jó dolog történt ebben a kategóriában az elmúlt 10 évben , de talán az a korosztály aki igazán ért hozzá , csak most fog beérni arra a szintre , hogy mínőségi alapokba fektesse mindazt amit a hip-hop táncról tudni érdemes és kell . 
Hiányzik a minőségi zsűri és a hip-hop-hoz hű , lázadó , határokat nem ismerő alapszabályzat , versenyszabályzat !

Vannak jó szabályzatok , vannak lopások , vannak jónak tűnő , de más kategóriákból áthonosított gondolatok és vannak akik azt hiszik , hogy a nyugati minta tuti , fordítsuk le a jó , de neeeeeeeeeeeeeeem ! A nyugat amiről beszélsz ember német ország !
És aki ismeri a hip-hop tánc múltját annak tudnia kell , hogy Amerika fel kell keresgetni . Vagy ha még mélyebbre megyek vissza , egészen a gyökerekhez , akkor Afrika . Na de ne menjünk  ilyen messze , hiszen magyarok vagyunk ! Legyen egy magyar ízű hip-hop alapszabályzat , hiszen átformálunk a szánk íze szerint mindent . Ami jó és tetszik tartsuk meg , ha kell rakjunk hozzá és ne legyen magas korlátok .... Hát nem ilyen a HIP HOP TÁNC ? Elveszi ami tetszik más táncoktól , táncokból ... Egy kis jazz , egy kis latin , egy kis aerobic , egy kis roki , egy kis swing , stb... A hip - hop nem ismer határokat , lázad és lüktet , benned és bennem !
 
Olyan egységes VERSENYSZABÁLYZAT kell , ami ilyen ! Ilyen mint a HIP-HOP ! Olyan embereknek kell megírni és zsűrizni akik ILYENEK ! AKIKBEN LÜKTET A HIP-HOP , nap mint nap ! 

Minden tiszteletem a Harangozó és Nívó díjas balett-művészeknek , hastáncosoknak , aerobic oktatóknak és néptáncosoknak , de könyörgöm egy HIP HOP produkciót HIP HOP táncművész pontozzon !

Gratulációm és elismerésem minden Celebnek akinek sikerül bejutni a médiába nap mint nap a tehetségével avagy pont a tehetségtelenségével , de kérem ne velük hirdessünk egy táncversenyt , mert mitől emeli a pontozás színvonalát egy híres celeb a zsűriben ?

Ahogy mondtam sok minden fejlődött az elmúlt 10 évben ezen a területen , de nagyon sok mindenen kell még változtatni és ez JÓÓÓÓÓ !
Jó , mert van dolog , van mit tenni ! Lehet , hogy ÉN leszek aki tesz valamit ? Lehet , hogy Te ? Legyen !

Egy biztos ! Versenyekre szükség van , versenyek lesznek és aki a Jamland színei alatt versenyez , az megkapja Egyesületünktől a JAMLAND SZÍVET , ami minden fellépés alatt majd ott lüktet a mellkasa alatt ! A Jamland Szív erőt ad , sebezhetetlenné tesz és messze űzi a félelmet ! Büszkeség , tisztelet , kitartás és csapatszellem ! 

HAJRÁ JAMLAND .... FOREVER !


Álljon a itt a tejesség igénye nélkül néhány csapat név és versenyző akik a JAMLAND tánciskola neve alatt versenyezve elértek fantasztikus eredményeket , legyen ez itt egy "fal" : 

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK !

Csapatok , Formációk , Csoportok , Duók , Párosok :
Scándili (Hándili )
Streetbounce
Madyson
Csipeth Csapath
Sixtheen
E.K.
Mystic Flow
Soul Shut
Bléronetti
D-Team
Da.Anetti / Fogl - Mihálka Páros
Je-Vi Duó
Boomerang Duó
Booming System
1 Bolondos Dallam
Gizella Utcai Lányok
Jamland Boyz
Jamland Formation / Tánckar
Jamland Girlz
Klajkó Bros
Zuglowi Cicák
Put your hands Up Kelenföld
Vé-Csop
Ilyen nincs formáció
Lovers / Piricky - Sztrahia Páros
Na Igen
Corvin Junior
JML kiscsopi
Dynamite Duó
Retro Csoport
Black Top
Dark Crew
 New Generation
JML New Pest
Bali Brothers
Murányi Lénárd Páros
NR-G duó / SZőke - Horváth Duó
Sultz Duó / Balassa - Krupincza Duó
Mini Jamland / Szkvorcsinszkaja - Farkas Duó
Jamland Duó / Terék - Silye
Sixtheen Páros / Köpösdi - Rostás
Neu Gvendolin - Csicskár Liliána
Martisz Noémi és Szekeres Krisztián Páros
Máriók Trió
Sharpers
Storm on the Flow / SOTF
Bad Boyz / CSSZ 2.
Beatlovers / CSSZ 4.
Mini Bléro's
Bléro Chix
Bléro girls
Mein Blèro's
Bléro Style
BléroSection
LV Team
Joker Crew

Személyek akik szóló eredményeikkel és/vagy egyéb versenyen elért produkciókkal , csapatukkal , koreográfiáikkal elismerést érdemelnek a JAMLAND NEVE ALATT :
Anda László / Megatánc , Csillagszületik
Aradi Bernadett
Murányi László
Lódi Alexandra
Nagy Zita
Vereb Vivien
Budai Jenifer
Bali Zsolt
Sztrahia Renátó
Tran Duch Anh
Horváth Richárd
Orosz András
Klajkó Szandra
Kertész Katha
Balatoni Vivien
Dunaveczky Éva
Inotay Réka
Papp Charlotte
Horváth Cholette
Klajkó Bettina
Tóth "Puffancs" Bernadett
Szénási Martin
 Szappanos Diána
Balogh Ferenc
Szkvorcsinszkaja Viktória
Fogl Dániel
Mihálka Anett
Kajtor Bianka
Német Réka
Farkas Lilla
Szalatnyai Cecilia
Krupincza Tímea
Szlávy Sissy
Dömök Barbara
Bakos Melinda
Alexa Krisztián
Olasheinde Nóra 
Wátz "Siti" László
Martisz Bettina
Varga "Mágica" Ágnes
Felszeghy Bence
Dalmáci Nikoletta